„Pyszne. Na każdą okazję” to kolejna książka kucharska Anny Starmach - jurorki polskiej edycji MasterChef . Wielu miłośników dobrej kuchni czekało na nią z ogromną niecierpliwością.
Zgodnie z dotychczasową filozofią Autorki, w książce znajdziecie przede wszystkim przepisy na proste, ale nietuzinkowe potrawy, które możecie przygotować szybko i stosunkowo niewielkim kosztem, a przy tym serwować zarówno na co dzień, jak i w przypadku wizyty niespodziewanych ale..... wymagających gości.
Korzystając z tej książki, nie będziecie musieli biegać po wszystkich sklepach, aby kupić ziarna fasoli tonka czy ser Gorau Glas. Wprost przeciwnie - do przygotowania proponowanych przez Anię Starmach smakołyków w zdecydowanej większości wystarczą produkty dostępne w najbliższym sklepie spożywczym.
Przepisy zostały podzielone tematycznie na pięć głównych działów od świąt Bożego Narodzenia, przez kolację dla dwojga, spotkanie z przyjaciółmi i piknik, po przyjęcie dla dzieci. Ostatni - szósty rozdział zatytułowany "Dodatki" zawiera m.in. porady dotyczące przechowywania żywności oraz organizacji pracy w kuchni.
Przepisy są podane w jasny, czytelny sposób. W przypadku nieco bardziej skomplikowanych receptur ogromną pomoc stanowią komentarze Autorki oraz doskonałe zdjęcia cenionej blogerki kulinarnej Agnieszki Piątkowskiej, dzięki którym widzimy krok po kroku jak przygotować poszczególne potrawy.
Proponowane przez Anię Starmach dania nie wymagają najwyższego poziomu wiedzy kulinarnej. Książka z pewnością będzie stanowiła nieocenioną pomoc dla początkujących kucharzy, a znawcom sztuki kulinarnej podsunie nowe inspiracje, jak choćby karp z orzechami, marchewkowy hummus, gazpacho z arbuzem czy biszkoptowe lizaki.
Smacznego :)
Publikacja „Pyszne. Na każdą okazję” została wydana przez wydawnictwo Znak Literanova w 2014 roku, ale jest jeszcze dostępna w niektórych księgarniach.
Zgodnie z dotychczasową filozofią Autorki, w książce znajdziecie przede wszystkim przepisy na proste, ale nietuzinkowe potrawy, które możecie przygotować szybko i stosunkowo niewielkim kosztem, a przy tym serwować zarówno na co dzień, jak i w przypadku wizyty niespodziewanych ale..... wymagających gości.
Korzystając z tej książki, nie będziecie musieli biegać po wszystkich sklepach, aby kupić ziarna fasoli tonka czy ser Gorau Glas. Wprost przeciwnie - do przygotowania proponowanych przez Anię Starmach smakołyków w zdecydowanej większości wystarczą produkty dostępne w najbliższym sklepie spożywczym.
Przepisy zostały podzielone tematycznie na pięć głównych działów od świąt Bożego Narodzenia, przez kolację dla dwojga, spotkanie z przyjaciółmi i piknik, po przyjęcie dla dzieci. Ostatni - szósty rozdział zatytułowany "Dodatki" zawiera m.in. porady dotyczące przechowywania żywności oraz organizacji pracy w kuchni.
Przepisy są podane w jasny, czytelny sposób. W przypadku nieco bardziej skomplikowanych receptur ogromną pomoc stanowią komentarze Autorki oraz doskonałe zdjęcia cenionej blogerki kulinarnej Agnieszki Piątkowskiej, dzięki którym widzimy krok po kroku jak przygotować poszczególne potrawy.
Proponowane przez Anię Starmach dania nie wymagają najwyższego poziomu wiedzy kulinarnej. Książka z pewnością będzie stanowiła nieocenioną pomoc dla początkujących kucharzy, a znawcom sztuki kulinarnej podsunie nowe inspiracje, jak choćby karp z orzechami, marchewkowy hummus, gazpacho z arbuzem czy biszkoptowe lizaki.
Smacznego :)
Publikacja „Pyszne. Na każdą okazję” została wydana przez wydawnictwo Znak Literanova w 2014 roku, ale jest jeszcze dostępna w niektórych księgarniach.
O.. jak ostatnio ta Pani była u nas w szkole, a w sumie to nie ostatnio bo rok lub dwa lata temu, to miała chyba ze sobą inną książkę. Ale na pewno jest to fajny poradnik dla młodych kucharzy. ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
http://tylkomagiaslowa.blogspot.com/
Masz 100% racji, wszystko krok po kroku wytłumaczone
Usuń