"Energetyczny poranek", "Lekkie co nieco", "Zdrowo i pożywnie", "Słodki moment", "Smacznie pod wieczór" - to tytuły rozdziałów z książki z najlepszymi przepisami z programu Dzień Dobry TVN, która niedawno trafiła do księgarń.
Starannie wyselekcjonowane, nietuzinkowe przepisy kulinarne w zdecydowanej większości oparte na zdrowych, naturalnych produktach zainteresują zapewne wielu z Was.
W tej książce każdy znajdzie coś dla siebie, nie będzie się przy niej nudził ani wegetarian, ani zdeklarowany mięsożerca. Początkujących adeptów sztuki kulinarnej ucieszą proste i przejrzyście opisane receptury, a mistrzowie kuchni znajdą w "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora" wiele inspiracji.
Zdecydowaną większość prezentowanych w tej publikacji potraw możecie przygotować w krótkim czasie i stosunkowo niewielkim kosztem, a przy tym serwować zarówno na co dzień, jak i od święta.
Kulinarny sukces gwarantują już same nazwiska autorów przepisów - m.in. Andrzeja Polana - byłego szefa kuchni jednego z najlepszych polskich hoteli a obecnie gospodarza programu "Polska ze smakiem", Piotra Kucharskiego - zwycięzcy konkursu Dzień dobry TVN „Gotuj o wszystko”, czy Darii Ładochy - wybitnej znawczyni kuchni tajskiej a zarazem cenionej ekspertki z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni.
To właśnie przepis Darii Ładochy na szybkie ciasto cynamonowe (było gotowe do zjedzenia dosłownie po 50 minutach) uratował moją kulinarną reputację podczas wizyty niespodziewanych gości :)
A takich niezwykle smacznych potraw znajdziecie tutaj dużo więcej - zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru (tutaj przepis) rozgrzeje Was w chłodne popołudnia, wytrawny sernik z sera koziego z konfiturą z cebuli urozmaici każde spotkanie z przyjaciółmi, a pieczone ziemniaki z kremem z awokado mogą stać prawdziwym hitem w waszej kuchni :)
Te wszystkie atuty powodują, że "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora" to obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza.
Starannie wyselekcjonowane, nietuzinkowe przepisy kulinarne w zdecydowanej większości oparte na zdrowych, naturalnych produktach zainteresują zapewne wielu z Was.
W tej książce każdy znajdzie coś dla siebie, nie będzie się przy niej nudził ani wegetarian, ani zdeklarowany mięsożerca. Początkujących adeptów sztuki kulinarnej ucieszą proste i przejrzyście opisane receptury, a mistrzowie kuchni znajdą w "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora" wiele inspiracji.
Zdecydowaną większość prezentowanych w tej publikacji potraw możecie przygotować w krótkim czasie i stosunkowo niewielkim kosztem, a przy tym serwować zarówno na co dzień, jak i od święta.
Kulinarny sukces gwarantują już same nazwiska autorów przepisów - m.in. Andrzeja Polana - byłego szefa kuchni jednego z najlepszych polskich hoteli a obecnie gospodarza programu "Polska ze smakiem", Piotra Kucharskiego - zwycięzcy konkursu Dzień dobry TVN „Gotuj o wszystko”, czy Darii Ładochy - wybitnej znawczyni kuchni tajskiej a zarazem cenionej ekspertki z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni.
To właśnie przepis Darii Ładochy na szybkie ciasto cynamonowe (było gotowe do zjedzenia dosłownie po 50 minutach) uratował moją kulinarną reputację podczas wizyty niespodziewanych gości :)
A takich niezwykle smacznych potraw znajdziecie tutaj dużo więcej - zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru (tutaj przepis) rozgrzeje Was w chłodne popołudnia, wytrawny sernik z sera koziego z konfiturą z cebuli urozmaici każde spotkanie z przyjaciółmi, a pieczone ziemniaki z kremem z awokado mogą stać prawdziwym hitem w waszej kuchni :)
Dzień dobry TVN „Gotuj o wszystko”.
Dzień dobry TVN „Gotuj o wszystko”.
Niezaprzeczalną zaletą publikacji są także przepiękne zdjęcia oraz wiele ciekawostek m.in. o kaszy
jaglanej, żurawinie, czy papryce. Te wszystkie atuty powodują, że "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora" to obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza.
Drogie Wielbłądy,
OdpowiedzUsuńUwielbiam wasz styl pisania, mam tylko jedno malutkie ALE: jak czytam o czymkolwiek "starannie wyselekcjonowanym", "produkcie dedykowanym" czy "destynacji turystycznej" albo "wykonie", dostaję drgawek, i bynajmniej nie ma to nic wspólnego z przyjemnością...
Wiemy,to Oli maniera z czasów dziennikarskich :(
Usuń